1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. PRIM-MINISTRUL INTERIMAR ESTE ÎNGRIJORAT CĂ BISERICILE AR PUTEA DEVENI FOCARE DE COVID-19
12:30 - 21.04.2021
1
0 /5 Stars by
0
0

PRIM-MINISTRUL INTERIMAR ESTE ÎNGRIJORAT CĂ BISERICILE AR PUTEA DEVENI FOCARE DE COVID-19

PRIM-MINISTRUL INTERIMAR ESTE ÎNGRIJORAT CĂ BISERICILE AR PUTEA DEVENI FOCARE DE COVID-19

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi este îngrijorat că bisericile ar putea deveni focare de COVID-19. Potrivit INFOTAG, el a spus acest lucru marți seara în cadrul unui briefing, după şedinţa Centrului Unic de Comandă a stării de urgență.

„Sâmbătă și duminică, poliția a verificat obiectele de cult. În ziua de sâmbătă, mai mult de 5 mii de persoane au luat parte la servicii divine. În 623 de biserici, slujbele au avut loc în interior, iar în 42 - în aer liber. Peste 10 mii de persoane au participat duminică la slujbele religioase. Standardele sanitare stabilite nu sunt întotdeauna respectate”, a remarcat Ciocoi.

Potrivit acestuia, icoanele sunt dezinfectate, localurile sunt ventilate, dar nu toată lumea poartă măști.

„O problemă menţionată de către Ministerul Afacerilor Interne este că împărtășania continuă să fie efectuată cu aceeași lingură fără să fie dezinfectată. Nu vreau să fiu rău, dar teama îmi e ca lucrul acesta poate duce la o creștere de cazuri în 10-14 zile”, a spus premierul interimar.

Anterior, Comisia a indicat că de la 1 aprilie să fie organizate servicii doar în aer liber. Cu toate acestea, majoritatea preoților nu au îndeplinit această cerință.

Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, a declarat reporterilor că intenționează să obţină deschiderea tuturor cimitirelor în timpul pomenirii decedaţilor, în perioada 9-10 mai.

„Trebuie să pomenim morții conform ritualurilor ortodoxe. Nu este periculos din punctul de vedere al răspândirii pandemiei, deoarece evenimentele se vor desfășura în aer liber”, a spus Vladimir.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее