1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. PREȘEDINTELE MAIA SANDU A ÎNAINTAT-O PE NATALIA GAVRILIȚA LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU AL RM
14:30 - 30.07.2021
1
0 /5 Stars by
0
0

PREȘEDINTELE MAIA SANDU A ÎNAINTAT-O PE NATALIA GAVRILIȚA LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU AL RM

PREȘEDINTELE MAIA SANDU A ÎNAINTAT-O PE NATALIA GAVRILIȚA LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU AL RM

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a nominalizat-o vineri pe Natalia Gavrilița drept candidat la funcția de prim-ministru.

Potrivit agenției INFOTAG, șefa statului a semnat astăzi, după consultările cu fracțiunile parlamentare, Decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

„Doamna Gavrilița are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că are toată încrederea că prim-ministrul desemnat va veni cu o echipă integră și profesionistă, și că maximum în două săptămâni Republica Moldova va avea un nou Guvern, care să însemne și un nou început pentru țară.

„Oamenii așteaptă schimbări în bine și pentru aceasta este nevoie de acțiuni ferme și de decizii competente, care să pună în prim-plan interesul cetățeanului”, a subliniat Maia Sandu.

Potrivit Constituției, candidatul la funcția de prim-ministru are la dispoziție 15 zile pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului. După ședința de constituire a Parlamentului, care a avut loc cu o zi înainte, deputații partidului pro-prezidențial „Acțiune și Solidaritate” (PAS) au anunțat că o ședință extrordinară a Parlamentului va fi convocată în perioada 5-6 august pentru a aproba noul Guvern.

Natalia Gavrilița s-a născut în data de 21 septembrie 1977 în satul Mălăiești, în regiunea transnistreană. În perioada 1995 – 2000, Natalia Gavrilița a urmat studiile de Licență la Universitatea de Stat din Moldova, este licențiată în Drept Internațional. În 2003 a urmat bursa academică Edmund S. Muskie. Natalia Gavrilița are o diplomă de masterat în Politici Publice la Școala de Guvernare J. F. Kennedy al Universității Harvard.

În perioada 2007 – 2009, Natalia Gavrilița a activat în cadrul Ministerul Economiei și Comerțului din Republica Moldova, în calitate de Șef al Departamentului pentru Prognoze Economice și Programe de Dezvoltare și Șef al Direcției Coordonare a politicilor și asistenței externe în cadrul aparatului Guvernului.

În perioada 2009 – 2013, ea a lucrat pentru organizația Oxford Policy Management în Marea Britanie în calitate de consultant superior și, ulterior, în calitate de Manager de portofoliu pe metode de evaluare. În perioada 2013 – 2015 a fost Secretar de Stat și Șef de Cabinet în cadrul Ministerului Educației, condus în acea perioadă de Maia Sandu. De asemenea, a exercitat rolul de Director Executiv al Proiectului Reforma în Educație al Băncii Mondiale.

Din 2015 până în 2019 a fost Director al Fondului Global pentru Inovare unde a gestionat un portofoliu de 11 proiecte cu un buget de aproximativ 13,5 mil. de dolari și a condus procesul de selectare, analiză, contractare și administrare a proiectelor de investiții în inovații pentru țările in dezvoltare.

În 2019 a fost ministru al finanțelor în cadrul Guvernului Sandu unde s-a remarcat prin mobilizarea suportului bugetar în volum de circa 100 mil. dolari, restabilirea relațiilor și reluarea suportului bugetar cu FMI și Uniunea Europeană. În cadrul Guvernului, a elaborat Bugetul Solidarității în care erau prevăzute majorări de salarii pentru anumite categorii de angajați, ajutor pentru nevoiași, creșterea alocațiilor și indemnizațiilor.

Actualmente este vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și deputat ales în Parlamentul Republicii Moldova în legislatura a XI-a.

Vorbește în limba română, rusă, engleză, franceză și spaniolă.


Publicat de:Ольга
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее