1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. MAIA SANDU: PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUNII AUGUST, MOLDOVA POATE PRIMI DE LA FMI CIRCA $236 MIL.
14:30 - 30.07.2021
1
0 /5 Stars by
0
0

MAIA SANDU: PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUNII AUGUST, MOLDOVA POATE PRIMI DE LA FMI CIRCA $236 MIL.

MAIA SANDU: PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUNII AUGUST, MOLDOVA POATE PRIMI DE LA FMI CIRCA $236 MIL.

Până la sfârșitul lunii august, Republica Moldova ar putea primi de la Fondul Monetar Internațional (FMI) circa $236 mil. Potrivit agenției INFOTAG, președintele Maia Sandu a scris despre acest lucru pe rețelele de socializare, după o discuție cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva.

„Am discutat despre necesitatea eliminării imediate a tuturor barierelor care au condus la blocarea unui nou program al FMI pentru Republica Moldova”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că doamna Kristalina Georgieva ne-a asigurat de disponibilitatea Fondului de a colabora în continuare cu Republica Moldova.

„În acest sens, ea a anunțat că, până la sfârșitul lunii august, țara noastră ar putea obține o finanțare specială în valoare de 236 de milioane USD, după ce debursarea va fi aprobată de Consiliul de administrare al FMI”, a afirmat Maia Sandu.

Moldova nu are acum un program activ de cooperare cu FMI. Motivul este că Parlamentul anterior nu a fost de acord să îndeplinească condițiile preliminare ale FMI pentru noul program preconizat pentru trei ani. În special, Parlamentul urma să aprobe trei vicepreședinți ai Băncii Naționale, precum și să modifice Codul vamal al Moldovei. Din acest motiv, noul program, care urma să asigure finanțarea republicii în valoare de 558 mil. dolari, nu a fost aprobat în vara anului 2020.

Anterior, președintele Maia Sandu susținea că noul Guvern, care ar putea fi aprobat deja săptămâna viitoare, va relua negocierile cu FMI pentru a aproba programul de cooperare până la sfârșitul anului 2021.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее