1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA
  4. Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o convorbire telefonică cu premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa
17:00 - 15.06.2022
2
0 /5 Stars by
0
0

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o convorbire telefonică cu premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa

sursa: gov.md А+ А-
Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o convorbire telefonică cu premierul Republicii Portugheze, Antonio CostaPrim-ministra Natalia Gavrilița a avut o convorbire telefonică cu premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa

Prim-ministra Natalia Gavrilița a discutat, astăzi, cu premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa.  Oficialii au vorbit despre situația din Republica Moldova, în contextul ultimelor evoluții din Ucraina și eforturile autorităților de consolidare a rezilienței din perspectiva provocărilor actuale.

 

Șefa Executivului de la Chișinău a apreciat  ajutorul umanitar al Portugaliei în gestionarea crizei refugiaților și a menționat că sprijinul comunității internaționale va permite soluționarea dificultăților pe fiecare sector în parte, precum și realizarea obiectivelor cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Potrivit prim-ministrei, acțiunile Executivului sunt orientate, în prezent, pe menținerea stabilității economice și financiare a țării, asigurarea securității alimentare, extinderea gamei de produse moldovenești exportate pe piața UE și liberalizarea transportului.

 

În context, prim-ministra s-a referit la perspectiva europeană a țării noastre și importanța obținerii statutului de țară candidat. „Pe lângă asigurarea unui climat socio-economic sigur pentru cetățenii noștri, ne concentrăm pe agenda de reforme și integrarea Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Mizăm pe susținerea Portugaliei în procesul de integrare europeană a țării noastre”, a spus Natalia Gavrilița.

 

Premierul Antonio Costa a apreciat eforturile din ultimele luni ale Executivului de la Chișinău de reformare a țării și a menționat, în mod special, diaspora numeroasă de moldoveni care este respectată și apreciată de societatea portugheză, aceasta contribuind la promovarea unei imagini bune a țării. 

 

Părțile au căzut de acord să intensifice cooperarea bilaterală dintre cele două țări și să împărtășească din bunele practici și experiența integrării europene a Portugaliei. 

 

 

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o convorbire telefonică cu premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o convorbire telefonică cu premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa

Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее