1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA
  4. Cotele-părți valorice, din patrimoniul fostelor gospodării agricole, vor putea trece în proprietatea unităților administrativ-teritoriale
15:27 - 15.06.2022
2
0 /5 Stars by
0
0

Cotele-părți valorice, din patrimoniul fostelor gospodării agricole, vor putea trece în proprietatea unităților administrativ-teritoriale

sursa: gov.md А+ А-
Cotele-părți valorice, din patrimoniul fostelor gospodării agricole, vor putea trece în proprietatea unităților administrativ-teritorialeCotele-părți valorice, din patrimoniul fostelor gospodării agricole, vor putea trece în proprietatea unităților administrativ-teritoriale

Bunurile transmise sau care urmau a fi transmise în contul cotelor-părți valorice din patrimoniul fostelor întreprinderi agricole, neînregistrate în registrele de publicitate corespunzătoare, vor putea trece în proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dacă nu au un proprietar sau au fost abandonate. O hotărâre de Guvern ce prevede înaintarea cu titlu de inițiativă legislativă a unui proiect de lege în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Executiv.

 

În majoritatea cazurilor, bunurile din patrimoniul fostelor gospodării agricole, repartizat pe cote-părţi valorice, nu se află la evidenţa proprietarilor și nici a autorităților publice locale, nefiind determinate drepturile și obligațiile între părți. Aceasta a provocat în mare parte distrugerea totală sau parțială a imobilelor din aceasta categorie, din lipsa unei îngrijiri corespunzătoare.

 

De asemenea, se atestă multiple cazuri când drepturile de proprietate asupra bunurilor imobile de menire socială, culturală sau educativă au fost transmise către persoanele particulare în contul cotelor-părți valorice din bunurile gospodăriei agricole. Acest fapt generează multiple probleme autorităților publice locale în administrarea eficientă a imobilelor menționate.

 

Pentru soluționarea dificultăților existente, proiectul aprobat propune trecerea în proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale a bunurilor transmise în contul cotelor-părţi valorice din patrimoniul fostelor întreprinderi agricole. În acest sens, va fi întocmită lista bunurilor respective, care va fi afișată în incinta primăriei sau în alte locuri accesibile publicului larg. Totodată, acestea vor fi înregistrate în Registrul bunurilor imobile, iar la expirarea termenului de un an de zile, în cazul în care nu sunt depuse contestații cu anexarea actelor ce confirmă dreptul de proprietate, bunurile respective vor deveni proprietatea unității administrativ-teritoriale, fiind luate la bilanțul autorității.


Cotele-părți valorice, din patrimoniul fostelor gospodării agricole, vor putea trece în proprietatea unităților administrativ-teritoriale

Publicat de:Ольга
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2022
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее