1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA
  4. Aplicarea mecanismului de confiscare extinsă, aprobată de Executiv
10:57 - 15.06.2022
2
0 /5 Stars by
0
0

Aplicarea mecanismului de confiscare extinsă, aprobată de Executiv

sursa: gov.md А+ А-
Aplicarea mecanismului de confiscare extinsă, aprobată de ExecutivAplicarea mecanismului de confiscare extinsă, aprobată de Executiv

Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv proiectul de lege pentru modificarea Codului penal, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către Președintele Republicii Moldova. 

 

Până în prezent, aplicarea mecanismului de confiscare extinsă nu a fost posibilă. Potrivit art.1061 alin.(2) lit.b), aceasta se aplică doar atunci când se stabilește incontestabil că bunurile au o legătură nemijlocită cu infracțiunea pentru care persoana a fost condamnată. În acest caz, pentru a aplica confiscarea extinsă a unui bun, persoana trebuie să fie condamnată, iar bunul respectiv trebuie să constituie obiect al infracțiunii, fie corp delict. 

 

Proiectul aprobat propune o altă abordare - dacă persoana a fost condamnată pentru o infracțiune săvârșită din interes material și dobândește în mod ilegal bunuri ca sursă generatoare de profit, acestea pot și trebuie confiscate în folosul statului, fără ca statul să probeze că fiecare bun confiscat provine dintr-o infracțiune care ar fi documentată penal. Este suficient ca persoana să fie condamnată pentru o infracțiune săvârșită din interes material, iar instanța să stabilească că într-adevăr există diferență dintre veniturile licite și avere.

 

Guvernul a susținut inițiativa legislativă, venind cu mai multe propuneri de îmbunătățiri, inclusiv extinderea cercului de infracțiuni pentru care poate fi aplicată confiscarea extinsă, dar și stabilirea exhaustivă a listei lor. 

 

„Vreau să menționez că, în afara revizuirii și asigurării funcționalității mecanismului de confiscare extinsă a bunurilor infracționale, Ministerul Justiției va veni în curând cu un pachet de modificare a legislației care va permite și confiscarea non-penală a bunurilor. Curtea Constituțională a stabilit că măsurile de confiscare sunt proporționale și în lipsa unei condamnări care să stabilească vinovăția persoanelor învinuite. Aceste modificări vor crea toate premizele ca să avem în sfârșit confiscări a averilor obținute în mod fraudulos, care aparțin funcționarilor, indiferent că sunt înscrise pe ei sau pe membrii familiei, rude sau terți”, a subliniat ministrul Sergiu Litvinenco.

 

 

Aplicarea mecanismului de confiscare extinsă, aprobată de Executiv

Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2022
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее