1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA
  4. Natalia Gavrilița a avut un dialog telefonic cu premierul Ungariei, Victor Orban
13:01 - 16.06.2022
3
0 /5 Stars by
0
0

Natalia Gavrilița a avut un dialog telefonic cu premierul Ungariei, Victor Orban

sursa: gov.md А+ А-
Natalia Gavrilița a avut un dialog telefonic cu premierul Ungariei, Victor OrbanNatalia Gavrilița a avut un dialog telefonic cu premierul Ungariei, Victor Orban

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o convorbire telefonică cu omologul său ungar, Victor Orban. Discuția s-a axat prioritar pe consolidarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, dezvoltarea relațiilor bilaterale economice și atragerea noilor investiții.

 

Șefa Executivului a salutat reluarea curselor avia Chișinău - Budapesta a companiei ungare, în urma implicării celor doua guverne. În același timp, oficialii au apreciat creșterea volumului comerțului dintre cele două țări și majorarea investițiilor ungare în Republica Moldova.

 

Cei doi au mai discutat despre cererea de aderare la Uniunea Europeană, depusă recent de Republica Moldova, și obținerea statutului de țară candidat la sfârșitul lunii iunie, la Consiliul European. 

 

Premierul Natalia Gavrilița a declarat că, în acest moment, integrarea europeană este o preocupare majoră pentru Cabinetul de miniștri pe care-l conduce și, mai mult de atât, a devenit un deziderat național: „Republica Moldova are nevoie de un impuls, de un obiectiv strategic. Iar obținerea statutului de țară candidat ar mobiliza întreaga societate în jurul acestei idei naționale. Știm că urmează un proces de lungă durată și suntem pregătiți să ne facem temele așa cum se cere”.

 

Prim-ministra a solicitat susținerea Ungariei în acest demers. Victor Orban a confirmat ca Ungaria a fost de-a lungul anilor susținătorul Republicii Moldova pe calea integrării europene și va acorda țării noastre tot sprijinul în obținerea statutului de candidat. 

 

Natalia Gavrilița a avut un dialog telefonic cu premierul Ungariei, Victor Orban

Publicat de:Наталья
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2022
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее