1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA
  4. Republica Moldova și România vor implementa în comun proiecte de digitalizare
10:20 - 17.06.2022
2
0 /5 Stars by
0
0

Republica Moldova și România vor implementa în comun proiecte de digitalizare

sursa: gov.md А+ А-
Republica Moldova și România vor implementa în comun proiecte de digitalizareRepublica Moldova și România vor implementa în comun proiecte de digitalizare

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița l-a primit pe ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării al României, Sebastian Ioan Burduja, aflat într-o vizită de două zile la Chișinău, la invitația omologului său, vicepremierului pentru digitalizare al Republicii Moldova, Iurie Țurcanu.

 

În cadrul întrevederii au fost puse în discuție mai multe subiecte, printre care intensificarea parteneriatului strategic și implementarea în comun a proiectelor pe domeniul dezvoltării digitale, dar și crearea unui spațiu digital România-Republica Moldova. De asemenea, s-a vorbit și despre necesitatea acordării unei atenții sporite securității cibernetice și digitalizării domeniilor strategice, cum ar fi educația și economia. 

 

Premierul Gavrilița a reamintit faptul că actuala guvernare de la Chișinău și-a trasat ca prioritate accelerarea procesului de transformare digitală în toate sectoarele.

 

„Practic, am fost forțați să accelerăm procesul de digitalizare, inclusiv de nivelul ridicat al corupției din mediul offline. În acest sens, ne dorim o cooperare strânsă cu România pe domeniul securității cibernetice și ce ține de siguranța datelor prin preluarea reciprocă a bunelor practici și a experienței acumulate. E adevărat, traversăm o perioadă complicată, dar trebuie să privim cu încredere spre viitor și să dezvoltăm împreună industrii și servicii digitale de calitate pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului”, a menționat Natalia Gavrilita.

 

Partea română a calificat vizita la Chișinău ca fiind una istorică. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării de la București, Sebastian Burduja, a apreciat nivelul avansat pe care l-a atins țara noastră pe transformarea digitală. Oficialul și-a exprimat încrederea că prin crearea Comisiei Mixte moldo-române pentru implementarea Memorandumului de înțelegere în domeniul transformării digitale se va reuși unificarea spațiului digital dintre cele două țări, lucru ce va genera eficiență, productivitate și competitivitate pentru cetățeni și mediul de afaceri.

 

Republica Moldova și România vor implementa în comun proiecte de digitalizare

Republica Moldova și România vor implementa în comun proiecte de digitalizare

Republica Moldova și România vor implementa în comun proiecte de digitalizare

Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2022
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее