1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. MARȘUL SOLIDARITĂŢII COMUNITĂŢII LGBT S-A DESFĂȘUT LA CHIȘINĂU ÎN CONDIȚIILE UNOR MĂSURI DE SECURITATE FĂRĂ PRECEDENT
13:30 - 20.06.2022
1
0 /5 Stars by
0
0

MARȘUL SOLIDARITĂŢII COMUNITĂŢII LGBT S-A DESFĂȘUT LA CHIȘINĂU ÎN CONDIȚIILE UNOR MĂSURI DE SECURITATE FĂRĂ PRECEDENT

MARȘUL SOLIDARITĂŢII COMUNITĂŢII LGBT S-A DESFĂȘUT LA CHIȘINĂU ÎN CONDIȚIILE UNOR MĂSURI DE SECURITATE FĂRĂ PRECEDENT

„Marșul solidarității”, organizat de Centrul pentru apărarea drepturilor comunității LGBT Genderdoc-M, s-a desfășurat duminică la Chișinău în condițiile unor măsuri de securitate fără precedent, asigurate de diverse subdiviziuni ale ministerului afacerilor interne.

Potrivit Infotag, până la ora 10, traficul în centrul capitalei a fost oprit, iar polițiștii au limitat parțial circulația pietonilor de-a lungul străzilor paralele până la strada București. La intersecția străzilor 31 august și Bănulescu-Bodoni, până la 300 de oameni ai legii au format un lanț uman, pe care credincioșii ortodocși au încercat să-l rupă, care către ora 12.00 au pornit în direcţia coloanei participanților la „marșul solidarității”.

Marșul solidarităţii a început din strada Izmail, sub supravegherea a numeroși carabinieri cu scuturi din plastic și echipament special. Punctul final a fost scuarul Consiliului Europei. Organizatorii marșului au raportat că în acest an au fost prezenţi un număr record de participanți - cel puțin 500 de persoane. Aceştia erau în mare parte tineri și chiar copii. La marș au participat șase deputați ai Partidului „Acțiune și solidaritate”, precum și reprezentanți ai ambasadelor și structurilor internaționale din Chișinău. Toți purtau drapele în culorile curcubeului sau batiste cu aceeaşi cromatică.

Participanții la marș au şuierat, au fluierat, au bătut în tamburine și tobe, au cântat și piesa „Ioane, Ioane”, dansând pe ritmurile ei. Ei i-au dedicat acest cântec primarului Chișinăului, Ion Ceban. În opinia lor, prin interzicerea marșului, Ceban n-a făcut decât să alimenteze interesul pentru eveniment, care a devenit mai amplu. Pe afișele manifestanților era scris: „Suntem aici datorită lui Ceban!”, „Casa noastră este Chișinăul, mărșăluim acasă!”, „Cuvântul este armă!”, „Am ceva să vă spun” , „Domnule primar, vă mulțumesc pentru motivație!”, „Dragostea n-are gen.”

La marș au participat și șase deputați ai partidului „Acțiune și solidaritate” aflat la guvernare.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее