1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. CONSILIERII DE LA „PLATFORMA DA”, PAS ȘI PSRM APRECIAZĂ ÎN MOD DIFERIT MAJORAREA TARIFELOR LA TRANSPORTUL PUBLIC DIN 1 IULIE
17:30 - 20.06.2022
1
0 /5 Stars by
0
0

CONSILIERII DE LA „PLATFORMA DA”, PAS ȘI PSRM APRECIAZĂ ÎN MOD DIFERIT MAJORAREA TARIFELOR LA TRANSPORTUL PUBLIC DIN 1 IULIE

CONSILIERII DE LA „PLATFORMA DA”, PAS ȘI PSRM APRECIAZĂ ÎN MOD DIFERIT MAJORAREA TARIFELOR LA TRANSPORTUL PUBLIC DIN 1 IULIE

Consilierii municipali de la Platforma DA, Partidul „Acțiune și solidaritate” și Partidulul socialiştilor au opinii diferite cu privire la majorarea tarifelor la transportul public din 1 iulie. După cum transmite Infotag, ei și-au împărtășit viziunile luni, la dezbaterea „Tarifele la călătoria cu transportul public: între necesitate, echitate și interese, inclusiv politice”.

Ruslan Verbiţchi, vicepreședintele fracțiunii Platformei DA, consideră că o creștere atât de semnificativă a tarifului ar fi putut fi evitată dacă „guvernul „vremurilor bune” ar compensa toate datoriile primăriei – circa 460 de milioane de lei, cheltuite în legătură cu criza migrației și cu pandemia”.

„De asemenea, autoritățile centrale ar putea acorda sprijin financiar primăriei, inclusiv compensarea accizelor la combustibil”, a spus el.

Președintele fracțiunii PAS, Roman Cojuhari, a spus că încă din 2020, CMC a aprobat o decizie, inclusiv un plan de dezvoltare a transportului public pentru următorii trei ani, cu măsuri concrete. Potrivit acestuia, problema este că primarul, Ion Ceban, nu respectă hotărârile Consiliului, care „s-a transformat într-un loc de dezbateri politice, nu de rezolvare a problemelor tehnice”.

Președintele fracțiunii Partidului socialiștilor, Alexandr Odinţov, a recunoscut că situația orășenilor este „foarte dificilă”.

„Pe de o parte, înțelegem că pentru unii chișinăuieni va fi foarte greu să plătească, din cauza nivelului veniturilor și a inflației actuale. Dar dacă nu ar fi existat o creștere a tarifului, atunci Chișinăul ar fi putut rămâne fără transport în comun, din cauza pierderilor semnificative (doar pierderile lunare ale Parcului de autobuze se ridică la 7 milioane de lei), o amenințare reală de neplată a salariilor și incapacitatea de a cumpăra combustibil”, a subliniat Odinţov.

În opinia sa, problema ar fi putut fi evitată, dacă parlamentul ar fi aprobat proiectul de lege al socialiștilor privind eliminarea accizelor și TVA la motorină pentru transportul public și includerea întreprinderilor de transport public pe lista societăţilor importante din punct de vedere social.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее