1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. PREŞEDINTELE: PRIMIREA DE CĂTRE MOLDOVA A STATUTULUI DE CANDIDAT LA UE VA ADUCE MAI MULTĂ STABILITATE EUROPEI
15:30 - 21.06.2022
1
0 /5 Stars by
0
0

PREŞEDINTELE: PRIMIREA DE CĂTRE MOLDOVA A STATUTULUI DE CANDIDAT LA UE VA ADUCE MAI MULTĂ STABILITATE EUROPEI

PREŞEDINTELE: PRIMIREA DE CĂTRE MOLDOVA A STATUTULUI DE CANDIDAT LA UE VA ADUCE MAI MULTĂ STABILITATE EUROPEI

Acordarea Republicii Moldova a statutului de țară candidată la UE va asigura o mai mare stabilitate în Europa de Est, precum și rezolvarea pașnică a conflictului transnistrean. Această opinie a fost exprimată de președintele Maia Sandu într-un articol publicat marți în mai multe publicații europene - El Pais, Le Figaro, Die Welt, Le Soir, Gazeta Wyborcza, Publico, La Repubblica și G4Media.

Potrivit acesteia, Moldova europeană „va aduce mai multă stabilitate Europei de Est, va dezvolta comerțul și va îmbunătăți bunăstarea regiunii”.

„De asemenea, statutul de candidat ne oferă posibilitatea de a găsi o soluție pașnică a conflictului transnistrean, care ne va permite reintegrarea regiunii și consolidarea în continuare a Republicii Moldova. Dar, cel mai important, Moldova europeană va ajuta la atingerea principalului obiectiv al Uniunii Europene - menținerea păcii pe continent”, a spus Sandu.

În același timp, președintele recunoaște că Moldova mai are multe teme de făcut pentru a adera la UE.

„Multe dintre reformele pe care le cere UE sunt aceleași schimbări pe care le cer cetățenii noștri de la autorități. Și le vom implementa. Nu dorim scurtături și nu ne așteptăm la concesii. În aceste vremuri grele, Moldova cere doar oportunitatea de a se dezvolta și de a da speranță cetățenilor săi. Speranţa că Moldova poate deveni mai sigură, mai democratică și mai pașnică. Speranţa că oamenii vor putea să revină în continuare într-o Moldovă liberă și pro-europeană”, a subliniat șeful statului.

Decizia finală privind acordarea Moldovei a statutului de candidat la aderarea la UE urmează să fie luată în cadrul unei reuniuni a Consiliului European, care va avea loc în zilele de 23-24 iunie. Anterior, Comisia Europeană a recomandat acordarea acestui statut Moldovei și Ucrainei.


Publicat de:Наталья
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2022
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее