1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. Modificarea legislației electorale va facilita exercitarea dreptului la vot de către cetățenii din diasporă
15:54 - 01.07.2022
2
0 /5 Stars by
0
0

Modificarea legislației electorale va facilita exercitarea dreptului la vot de către cetățenii din diasporă

Modificarea legislației electorale va facilita exercitarea dreptului la vot de către cetățenii din diasporăModificarea legislației electorale va facilita exercitarea dreptului la vot de către cetățenii din diasporă

Propunerile de modificare a Codului electoral și legislația conexă, precum și Conceptul  sistemului de vot prin internet „e-Votare” au fost prezentate astăzi, 1 iulie, în cadrul Forumului de discuții „Implementarea Votului electronic în Moldova și Dreptul la vot al Diasporei moldovenești”, organizat de Institutul Republican Internațional.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai serviciului diplomatic din Moldova, partide politice, organizații neguvernamentale locale și internaționale, instituții ale statului implicate în procesul de implementare a votului electronic.

Potrivit CEC, prin noul Cod electoral privind organizarea și desfășurarea alegerilor peste hotare, se propune ca ziua alegerilor să fie sâmbătă, iar, din motive obiective, unele birouri electorale ale secțiilor de votare să-și desfășoare activitatea pe parcursul a 2 zile (vineri și sâmbătă).

Totodată, precum menționează CEC, prin implementarea sistemului de votare prin internet, procesul de votare va fi mult mai accesibil, se va reduce timpul de votare și vor fi eliminate rândurile la secțiile de vot. 

Amintim că propunerile pentru modificarea Codului electoral și Conceptul votului prin internet „e-Votare” au fost aprobate recent de CEC, iar documentele au fost transmise Parlamentului și Guvernului spre examinare.

 


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее