1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. MINISTRUL AGRICULTURII A DISCUTAT CU AMBASADORUL UE DESPRE SECURITATEA ALIMENTARĂ A MOLDOVEI
17:30 - 01.07.2022
3
0 /5 Stars by
0
0

MINISTRUL AGRICULTURII A DISCUTAT CU AMBASADORUL UE DESPRE SECURITATEA ALIMENTARĂ A MOLDOVEI

MINISTRUL AGRICULTURII A DISCUTAT CU AMBASADORUL UE DESPRE SECURITATEA ALIMENTARĂ A MOLDOVEI

Impactul factorilor economici și sociali asupra securității alimentare a Republicii Moldova a fost discutat, vineri, de ministrul agriculturii și industriei alimentare, Viorel Gerciu, și ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks. După cum a relatat pentru Infotag serviciul de presă al ministerului, Gerciu a remarcat necesitatea autoasigurării cu alimente a Moldovei, în contextul crizei regionale, în special cu lapte și carne.

„Muncim asupra programului de securitate alimentară a țării, astfel încât să satisfacem nevoile alimentare și nutriționale ale populației. Conștientizăm importanța biologică și alimentară a produselor animaliere și din acest considerent dezvoltarea sectorului zootehnic este o prioritate. Securitatea alimentară a țării poate fi asigurată prin dezvoltarea și încurajarea activităților ce țin de creșterea animalelor și prin sporirea volumelor de producere a culturilor agricole”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, războiul din Ucraina a avut un impact negativ asupra activităților comerciale ale fermierilor moldoveni”.

„Suntem recunoscători Uniunii Europene că a sporit oportunitățile de export pentru șapte produse agricole (roșii, usturoi, struguri de masă, mere, cireșe, prune și suc de struguri). În acest an, observăm o tendință de diversificare a piețelor pentru mere, fiind sporit exportul în statele comunitare. În primăvara anului curent, producătorii au reușit să exporte mere în aproape 20 de țări. În prezent, o preocupare importantă a ministerului este asigurarea furnizării de fertilizanți și de combustibil pe teritoriul țării noastre”, a spus Gerciu.

Janis Mazeiks și-a exprimat încrederea în continuarea cooperării eficiente și a dat asigurări că UE își va continua eforturile pentru a oferi sprijinul necesar Moldovei.


Publicat de:Ольга
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее