1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. ANRE CONSIDERĂ ILEGALĂ DECIZIA AUTORITĂȚILOR CHIȘINĂULUI DE A MAJORA TARIFELE LA SERVICIILE DE APĂ ȘI CANALIZARE
16:30 - 28.11.2022
1
0 /5 Stars by
0
0

ANRE CONSIDERĂ ILEGALĂ DECIZIA AUTORITĂȚILOR CHIȘINĂULUI DE A MAJORA TARIFELE LA SERVICIILE DE APĂ ȘI CANALIZARE

ANRE CONSIDERĂ ILEGALĂ DECIZIA AUTORITĂȚILOR CHIȘINĂULUI DE A MAJORA TARIFELE LA SERVICIILE DE APĂ ȘI CANALIZARE

Agenția națională pentru reglementarea în energetică (ANRE) a declarat că decizia Consiliului municipal Chișinău (CMC) de majorare a tarifelor la serviciile de alimentare cu apă și canalizare, adoptată la sfârșitul săptămânii trecute, contravine legislației în vigoare.

Potrivit Infotag, Agenția a precizat acest lucru pe site-ul său, menționând că, potrivit normei legale, „aprobarea tarifelor are loc în conformitate cu Metodologia de determinare, aprobare şi aplicare a tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare şi/sau de epurare a apelor uzate și doar după avizarea acestora de către ANRE”. În plus, „prevederile cadrului legal în vigoare nu admit posibilitatea aprobării unor tarife provizorii”.

În acest sens, ANRE va sesiza Oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de stat cu referire la legalitatea deciziei Consiliului municipal Chișinău, care controlează legalitatea hotărârilor consiliilor locale, precum și organelor de drept, cu solicitarea de a examina acțiunile persoanelor responsabile de calcularea și aprobarea nejustificată a tarifelor respective, prin prisma articolului din Codul penal ce vizează excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu.

După cum a informat anterior Infotag, Consiliului municipal a aprobat vineri tarife temporare pentru serviciile de alimentarea cu apă și de canalizare prestate de Apă-Canal Chișinău.


Publicat de:Ольга
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее