1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. Klaus Iohannis: Suntem bucuroși și încurajăm această cale pro-europeană și pro-reformă a Republicii Moldova
19:39 - 28.11.2022
1
0 /5 Stars by
0
0

Klaus Iohannis: Suntem bucuroși și încurajăm această cale pro-europeană și pro-reformă a Republicii Moldova

Klaus Iohannis: Suntem bucuroși și încurajăm această cale pro-europeană și pro-reformă a Republicii MoldovaKlaus Iohannis: Suntem bucuroși și încurajăm această cale pro-europeană și pro-reformă a Republicii Moldova

Moldova s-a angajat foarte ferm pe calea pro-europeană şi nu sunt indicii că s-ar schimbat abordarea. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Klaus Iohannis, după conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni, alături de secretarul general al NATO. 

Astfel, şeful statului român a accentuat că Moldova este o preocupare foarte specială pentru România, inclusiv pentru preşedinte şi nu doar din acest an, când s-au conturat crizele, ci de când este România un stat democratic și Moldova s-a angajat foarte ferm pe calea pro-europeană.

În contextul în care Republica Moldova a obţinut statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, liderul de la Cotroceni a menţionat: "Noi suntem bucuroși și încurajăm această cale pro-europeană și pro-reformă". 

"Personal nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova, ci, dimpotrivă, cred că oamenii au înțeles foarte bine că este o perioadă foarte complicată, și pentru ei, și pentru noi, dar asta nu înseamnă că reformele se opresc. Pentru noi, în România, provocarea este mare, fiindcă, în afară de reforme și sprijin punctual, pe care suntem foarte dispuși să îl dăm, este nevoie de realizarea unei infrastructuri mult îmbunătățite de interconectare, poduri, rețele și așa mai departe, și noi suntem pregătiți ca împreună să facem toate aceste lucruri. Noi facem un pic mai mult decât să îi încurajăm, îi ajutăm efectiv, cu expertiză, cu lucruri foarte concrete - energie electrică, carburant, lemn, gaz", a declarat Klaus Iohannis. 

Totodată, preşedintele român a menţionat că este extrem de important ca Republica Moldova să rămână ferm angajată pe parcursul pro-european, democratic, și pro-reformă. 


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее