1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. VICEPRIM-MINISTRUL ANDREI SPÎNU SPUNE CĂ TREBUIE SĂ FIM PREGĂTIŢI DE NOI SISTĂRI DE CURENT ELECTRIC ÎN ZILELE DE MARȚI ȘI MIERCURI
14:30 - 29.11.2022
1
0 /5 Stars by
0
0

VICEPRIM-MINISTRUL ANDREI SPÎNU SPUNE CĂ TREBUIE SĂ FIM PREGĂTIŢI DE NOI SISTĂRI DE CURENT ELECTRIC ÎN ZILELE DE MARȚI ȘI MIERCURI

VICEPRIM-MINISTRUL ANDREI SPÎNU SPUNE CĂ TREBUIE SĂ FIM PREGĂTIŢI DE NOI SISTĂRI DE CURENT ELECTRIC ÎN ZILELE DE MARȚI ȘI MIERCURI

Ministerul infrastructurii și dezvoltării regionale avertizează că pe „29-30 noiembrie, din cauza posibilelor atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, există riscul de deconectări de la energia electrică în toată țara”.

Potrivit Infotag, în acest sens, vicepremierul Andrei Spînu a făcut apel la populație să fie pregătită pentru surprize neplăcute, asigurând că „toate serviciile statului sunt pregătite să intervină și să restabilească livrarea de energie electrică în termene restrânse”.

Totodată, SA Energocom a informat că n-a putut achiziționa marți energie electrică pentru Moldova de pe platforma OPCOM din România din cauza creșterii puternice a prețurilor, astfel că operatorul de sistem de transport Moldelectrica „va trebui să acopere deficitul din contul operatorilor din țările vecine, pe baza unor contracte de urgență”.

Conform calculelor Moldelectrica, pe 29 noiembrie se preconizează că țara va avea un deficit de energie electrică de circa 74%.

„Luni am avut un fenomen de neînțeles. La bursele europene, inclusiv în România, prețurile energiei electrice au crescut în mod neașteptat semnificativ, cu 30-40%. Energocom a oferit un preț mai mic și nu a putut cumpăra întregul volum necesar pentru marți”, a explicat Spînu la un post TV.

Potrivit acestuia, ca urmare, Energocom a convenit cu compania românească Transelectrica cu privire la furnizarea energiei electrice în regim de urgență.

„Prețul acestei electricități este încă necunoscut, depinde de timp. În medie, am cumpărat la preţul de 200-300 de euro pentru 1 MW/h, în funcție de zi și de oră”, a remarcat viceprim-ministrul, făcând din nou un apel către concetățeni să economisească resursele energetice.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее