1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. NU EXISTĂ O AMENINȚARE DIRECTĂ PENTRU MOLDOVA, DAR RUSIA ÎN CONTINUARE REPREZENTĂ UN PERICOL PENTRU REPUBLICĂ - AMBASADORUL MARKO ȘEVCENKO
14:30 - 29.11.2022
1
0 /5 Stars by
0
0

NU EXISTĂ O AMENINȚARE DIRECTĂ PENTRU MOLDOVA, DAR RUSIA ÎN CONTINUARE REPREZENTĂ UN PERICOL PENTRU REPUBLICĂ - AMBASADORUL MARKO ȘEVCENKO

NU EXISTĂ O AMENINȚARE DIRECTĂ PENTRU MOLDOVA, DAR RUSIA ÎN CONTINUARE REPREZENTĂ UN PERICOL PENTRU REPUBLICĂ - AMBASADORUL MARKO ȘEVCENKO

Ambasadorul ucrainean în Moldova, Marko Șevcenko, consideră că „în prezent nu există nicio ameninţare militară directă la adresa Republicii Moldova, dar Rusia încă reprezintă un pericol pentru republică”. Potrivit Infotag, el a spus acest lucru luni seară, în emisiunea „Săptămâna nouă cu Anatolie Golea” de la TV8.

Diplomatul a menționat că în prezent Forțele armate ale Ucrainei fac progrese pe front, eliberând o parte din teritoriile ocupate de Rusia, inclusiv în sudul Ucrainei.

„Trupele de ocupație ruse au fost împinse înapoi dincolo de Nipru, departe de Odesa. Aceasta înseamnă că riscurile unei străpungeri în granițele Moldovei, care existau la începutul războiului, au scăzut. Un atac terestru nu este de așteptat. Amenințarea militară externă la adresa Moldovei este acum mult mai mică decât era acum șase luni. (...) Dar am văzut cu toții o hartă pe peretele unuia dintre generalii ruși cu săgeți roșii, inclusiv în direcția Moldovei prin Odesa. Și mai înțelegem că astfel de planuri nu se schimbă peste noapte. Toate acestea rămân pe masa de lucru a celor care au planificat totul și au declanșat războiul”, a spus Șevcenko.

El a reamintit că rachetele rusești au încălcat deja spațiul aerian al Moldovei, zburând în direcția regiunilor de vest ale Ucrainei, iar fragmente din aceste rachete au căzut pe teritoriul Moldovei.

„Trebuie să ţinem minte că Rusia nu și-a abandonat planurile. Și acţionează pe toate direcțiile: rapoarte false despre minări, sprijin pentru protestele antiguvernamentale, provocarea nemulțumirii populare, șantaj energetic. Evident, aceste forțe încearcă să sincronizeze instabilitatea energetică și șocul prețurilor pentru a provoca haos și teamă în rândul populației. Cu sprijinul Rusiei, ei plănuiesc să colecteze totul într-un singur loc, astfel încât sistemul de răspuns al statului să înghețe și să nu poată răspunde”, a subliniat Șevcenko.

Potrivit lui, aceste amenințări trebuie contracarate prin oprirea „propagandei ruse, manipulării și altor amenințări hibride din partea Rusiei”.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее