Prioritățile Ministerului Economiei în 2023: reducerea birocrației la deschiderea unei afaceri, digitalizarea economiei, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii
Simplificarea cadrului de reglementare a mediului de afaceri, susținerea în continuare a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, promovarea oportunităților economice ale țării și digitalizarea economiei sunt obiectivele-cheie propuse de Ministerul Economiei în Planul de Acțiuni al Guvernului pentru anul 2023.
Din viziunea strategică a Ministerului Economiei face parte și îmbunătățirea guvernanței corporative a întreprinderilor de stat și societăților pe acțiuni cu capital majoritar de stat. Inițiativele au fost discutate în cadrul unor consultări publice, luni, 23 ianuarie, alături de reprezentanți ai mediului de afaceri, societății civile, partenerilor de dezvoltare și ai altor sectoare relevante.
„Este foarte important să ajutăm mediul de afaceri, prin simplificarea metodelor de raportare. Ministerul Economiei a inițiat o serie de modificări regulatorii pentru a reduce barierele birocratice și a diminua povara administrativă. Lipsa de birocrație încurajează reprezentanții businessului, făcându-i să activeze legal și să progreseze. Astfel, resursele vor fi folosite eficient în dezvoltarea companiilor, optimizarea activității și creșterea competitivității”, a precizat ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.
Participanții la consultările publice și-au exprimat opiniile cu privire la acțiunile incluse în Planul de Acțiuni al Guvernului pentru anul 2023 și au venit, la rândul lor, cu sugestii de dezvoltare a economiei și antreprenoriatului.
Înregistrarea video a evenimentului poate fi accesată pe acest link.
Planul cu acțiunile propuse poate fi accesat aici.