Beneficiile și provocările aderării Republicii Moldova la UE, discutate la Chișinău cu femeile ministre din UE
Rezultatele operaționale ale Hub-ului de securitate al Uniunii Europene pentru securitatea internă și managementul frontierelor Republicii Moldova (HUB-ul de Securitate) vor fi evaluate la Bruxelles, Belgia, în contextul ședinței Consiliului Uniunii Europene pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI).
Republica Moldova este una dintre țările cele mai afectate de războiul din Ucraina. De la declanșarea agresiunii nejustificate a Rusiei asupra țării vecine, și securitatea internă a Moldovei este amenințată constant de o serie de manifestări ale criminalității transfrontaliere, cum sunt migrația ilegală, traficul de ființe umane și arme, crimele cibernetice, pericolele hibride, dar nu numai.
Uniunea Europeană și-a arătat în mod constant solidaritatea deplină față de Republica Moldova și angajamentul de a-i sprijini nevoile critice.
Înființarea, în iulie 2022, a Hub-ului de Securitate aduce la un nou nivel cooperarea dintre agențiile de aplicare a legii din țara noastră și cele din comunitatea statelor membre ale Uniunii Europene.
La cea de-a cincea ședința a Centrului de Securitate al UE, vor fi discutate rezultatele obținute de Hub-ul de Securitate în primele șase luni de activitate, informează Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.
Ședința va fi co-prezidată de Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, și ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova, Ana Revenco.