(VIDEO) ÎN CADRUL PROIECTULUI „PĂDUREA COMUNITĂŢII CORPULUI PĂCII” AU FOST SĂDIŢI 1576 DE PUIEŢI DE STEJAR
În cadrul proiectului „Pădurea comunităţii Corpului păcii”, 1.576 de puieți de stejar au fost plantaţi sâmbătă. După cum transmite „INFOTAG”, plantarea copacilor a fost efectuată de voluntari ai Corpului păcii în apropierea satului Cruzești. Proiectul este implementat cu sprijinul organizațiilor „The Friends of Moldova” („Prietenii Moldovei”) și „Million Trees in Moldova” („Un milion de copaci în Moldova”). Fondurile pentru implementarea proiectului au fost colectate de foști voluntari, prin intermediul organizației „Prietenii Moldovei”.
„Mă bucur că ploaia nu v-a speriat. Împreună cu echipa Corpului păcii din Moldova și locuitorii satelor Cruzești și Budești, am participat la plantarea a 1.576 de puieți - câte unul pentru fiecare voluntar al Corpului păcii care a lucrat în țara noastră. În trei decenii de cooperare cu Corpul păcii, am primit sprijin în domeniul educației. Acesta îi ajută pe studenții noștri să învețe limba engleză. Salut inițiativa de a participa la programul de creștere a suprafețelor forestiere. Planificăm să plantăm 145 de mii de hectare în 10 ani. Face un apel către toţi cetățenii să se alăture campaniei. Pentru sănătatea noastră, pentru sol, pentru aer”, a spus Maia Sandu.
Ambasadorul Kent Logsdon a anunțat că, „la trei ani după ce a fost suspendată plasarea voluntarilor din cauza pandemiei, voluntarii Corpului păcii vor reveni în Republica Moldova”.
„Primul grup de voluntari va ajunge înainte de sfârșitul anului. Aceasta este o veste bună pentru întreaga comunitate a Corpului păcii din Moldova și o modalitate grozavă de a sărbători cea de-a 30-a aniversare a Corpului păcii în Moldova”, a spus diplomatul.
În 1993, guvernul Republicii Moldova a invitat Corpul păcii să activeze în țara noastră. Prima misiune a fost de a ajuta la îmbunătățirea abilităților de predare a limbii engleze ale profesorilor din Republica Moldova. În 1997, Corpul păcii din Moldova a inițiat alte programe de activitate, în special, „Dezvoltarea instituțională și comunitară” și „Educație pentru sănătate”.