Să fie mai clar ce cumpărăm. Etichetele alimentelor vor conține mai multe detalii, inclusiv, prezența sau absența glutenului
De acum încolo vom face cumpărături mai conștient, mai informați. Asta pentru că etichetele alimentelor vor conține mai multe informații despre conținutul produselor. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în Parlament.
Actul îi obligă pe cei din domeniu să menționeze pe etichetă dacă produsul conține sau nu gluten, care e originea ingredientului principal al alimentului, care poate fi diferit de cel al produsului de pe raft. În cazul cărnii de pasăre, de porc, a preparatelor din carne sau produselor din carne, precum și ouălor de consum, pe etichete va fi menționat „Hrănit fără organisme modificate genetic” sau „Hrănit fără OMG”.
Proiectul de lege elaborat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are drept scop instituirea unui cadru normativ raliat la standardele internaționale, asigurarea protecției sănătății consumatorilor și garantarea dreptului acestora la informarea deplină, corectă și transparentă referitoare la produsele alimentare.