1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. India își propune să fie lider global în exportul de apărare
10:42 - 27.06.2023
1
0 /5 Stars by
0
0

India își propune să fie lider global în exportul de apărare

India își propune să fie lider global în exportul de apărareIndia își propune să fie lider global în exportul de apărare

India a depăşit Rusia şi Marea Britanie, devenind al treilea stat din lume în ceea ce priveşte cheltuielile militare. India este printre liderii mondiali în ceea ce privește numărul de tancuri (4.292), artilerie remorcată (4.060) și avioane de luptă (538).

„Noua Indie a secolului 21 nu va rata nicio oportunitate și nici nu va duce lipsă de efort. Ne pregătim să revoluționăm fiecare sector pe calea reformelor. India a fost cel mai mare importator de arme de apărare timp de decenii iar acum exportă echipamente de apărare în 75 de țări ale lumii. India se va dezvolta rapid pentru a se alătura celor mai mari țări producătoare de apărare din lume. În sectorul privat investitorii noștri vor juca un rol important în acest sens. Deschid acest apel către sectorul privat din India să investească în sectorul de apărare al Indiei cât mai mult posibil.” – Premierul Narendra Modi.

Conform „Evaluării anuale a apărării Global Firepower (GFP) 2022”, cu o putere de 45 de lakh de forță militară activă, India se află pe locul 4 pentru anul 2022. În bugetul 2023-2024, Ministerului Apărării a fost alocat un buget total de 72 de miliarde de dolari (5.93.537,64 milioane de lei), ceea ce reprezintă 13,18 % din bugetul total. Potrivit unui raport al Institutului Internațional de Cercetare a Păcii din Stockholm (SIPRI), India a rămas cel mai mare importator de arme din lume timp de cinci ani în perioada 2018 – 2022. Valoarea totală a exporturilor de apărare a Indiei conform datelor publicate in luna martie 2023 este de aproximativ 1.92 miliarde de dolari  Valoarea actuală a producției de apărare în exercițiul financiar `23, adică 12,98 miliarde de dolari SUA (106.800 de milioane de lei)), a înregistrat o creștere de peste 12% față de anul fiscal `22, când a fost la 11,55 miliarde USD (95.000 crore Rs.).

Aproximativ 12% din exporturile mondiale de arme (ca valoare) ajung în India. India produce pe plan intern în jur de 45% - 50% din produsele de apărare pe care le folosește, iar restul sunt importate. India are o nouă politică de achiziții și producție pentru apărare astfel încât să reducă importurile și să îmbunătățească producția internă. Politica de producție de apărare din 2018 (DPrP-2018) are scopul de a deveni printre primii 5 producători mondiali de producție aerospațială și de apărare, cu obiectivul anual de export de 5 miliarde USD până în 2025.

„Apărarea este un domeniu în care tehnologia, piața și afacerile sunt considerate cele mai complicate. În ciuda acestui fapt, India și-a întinerit sectorul de apărare în ultimii 8-9 ani. Prin urmare, considerăm că acesta este doar un început. Ținta noastră este ca până în 2024-2025, să creștem cifră de export de la 1,5 miliarde la 5 miliarde de dolari.” – Premierul Narendra Modi.

Guvernul Indiei a luat mai multe inițiative politice în ultimii câțiva ani și a introdus reforme pentru a încuraja proiectarea, dezvoltarea și fabricarea locală a echipamentelor de apărare, promovând acolo încrederea în producția și tehnologia de apărare din țară. Cu accent pe indigenizare și achiziții din industriile interne, toate domeniile majore ale ecosistemului de producție de apărare internă, cum ar fi arme, muniții, avioane de luptă, elicoptere, sisteme de rachete, nave de război, submarine, vehicule blindate, radare, sisteme de comunicații, sisteme de supraveghere au beneficiat de inițiativele menționate mai sus și au dat, de asemenea, un impuls creșterii industriilor interne, inclusiv IMM-urile și întreprinderile nou-înființate.

Aceste inițiative, printre altele, includ: acordarea de prioritate achiziționării de elemente de capital din surse interne în conformitate cu Procedura de achiziție a apărării (DAP) 2020; anunțul a 18 platforme majore de apărare pentru proiectare și dezvoltare conduse de industrie în martie 2022, pentru care ar exista un embargo asupra importului dincolo de termenele indicate împotriva lor; simplificarea procesului de licențiere industrială cu o perioadă de valabilitate mai lungă; simplificarea procedurii de realizare; lansarea Misiunii DefSpace; lansarea schemei de inovații pentru excelență în apărare (iDEX) care implică start-up-uri și microîntreprinderi, mici și mijlocii (IMMM-uri). Opțiunile semnificative includ crearea coridoarelor industriale de apărare în Tamil Nadu și Uttar Pradesh, precum și notificarea a patru liste pozitive de indigenizare în total 411 articole în numele Forțelor Armate și alte patru liste în valoare totală de 4666 articole pentru întreprinderile din sectorul public de apărare (DPSU) .

Politica de liberalizare a investițiilor străine directe (ISD) permit 74% ISD sub rută automată (de la 49%) companiilor care caută noi licențe industriale. ISD peste 74% și până la 100% vor fi permise pe ruta guvernamentală. Fluxul cumulat de investiții străine directe în industria de apărare este de 15,78 milioane USD în perioada aprilie 2000 – martie 2023.

India are o industrie de apărare internă din care 80% este deținută de guvern. Sectorul public include Organizația de Cercetare și Dezvoltare pentru Apărare (DRDO) și cele 50 de laboratoare ale sale, 4 șantiere navale de apărare, 12 unități din sectorul public de apărare. În ciuda anilor de promovare a privatizării, PSU-urile continuă să producă cea mai mare parte din producția de apărare a Indiei. Sursele producției de apărare ale Indiei în exercițiul financiar 2023 și ponderea acestora in procente (%)

 

Exporturile de apărare ale Indiei au crescut de zece ori în ultimii șase ani, arată o analiză a datelor Ministerului Apărării. Exporturile de apărare au atins un maxim istoric de 15.918 de milioane de lire sterline (1,92 miliarde de dolari) în anul fiscal 2022-23, o creștere cu 24% față de exporturile din anul precedent. Scopul Indiei este să devină un exportator net de echipamente de apărare. Cei mai mari exportatori din 2018 până în 2022 au fost: SUA, Rusia, Franța, China și Germania.

                                                                    

Astăzi, India, care era cunoscută ca importatoare de armanent în urmă cu aproximativ opt ani, exportă echipamente majore precum Dornier-228, tunuri de artilerie remorcate avansate de 155 mm (ATAG), rachete Brahmos, sistem de rachete Akash, radare, simulatoare, vehicule protejate împotriva minelor, vehicule blindate, rachete și lansatoare PINAKA, muniții, camere termice, armuri corporale, pe lângă sisteme,  piese si componente ale aviației și arme de calibru mic. Există o cerere globală în creștere de avioane de tip  LCA-Tejas, elicoptere ușoare de luptă, portavion, servicii MRO, etc.

„O manifestare clară a talentului Indiei și a entuziasmului față de ‘Make in India’. De asemenea, arată că reformele din acest sector din ultimii câțiva ani oferă rezultate bune. Guvernul nostru va continua să susțină eforturile de a face din India un centru de producție de apărare.”- Premierul Narendra Modi

Anul trecut, BrahMos Aerospace și Filipine au semnat un acord în valoare de aproape 375 de milioane de dolari pentru achiziționarea a trei baterii ale rachetei supersonice de croazieră BrahMos, iar Kalyani Strategic Systems Limited a câștigat o comandă de export în valoare de 155,5 milioane de dolari pentru furnizarea de tunuri de artilerie de 155 mm, fiind astfel prima comandă de acest fel pentru o firmă indiană.

Reprezentanții României și ai Indienilor au semnat un acord bilateral privind cooperarea în domeniul apărării în 28 martie 2023. Acordul oferă baza dezvoltării și consolidării relațiilor bilaterale, în special în domeniul apărării. Este pentru prima dată în istoria relațiilor bilaterale dintre cele două țări când este semnat un acord de cooperare în domeniul apărării.

Ambasada Indiei la București a găzduit două webinarii (prezentări educaționale online live în timpul căreia spectatorii participanți pot trimite întrebări și comentarii) pe tema Apărării India-România în 2021 și 2022. O delegație de șase membri ai Tata Advanced Systems au participat la Black Sea Defence and Aerospace Exhibition – BSDA 2022 desfășurată la București în perioada 18-20 mai 2022. De asemenea, delegația a vizitat România în luna mai 2023 pentru întâlniri cu autoritățile guvernamentale române.

Ambasada Indiei în România oferă asistență companiilor și organizațiilor interesate în dezvoltarea relațiilor comerciale și cooperari cu India.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее