COLECTEZ.EU: TOT MAI MULȚI UTILIZATORI SE ALĂTURĂ CAMPANIEI „ALEGE UN VIITOR RESPONSABIL”
Asociația Colectez.eu a făcut primele totaluri ale campaniei de colectare a dispozitivelor electronice de încălzire a tutunului „Alege un viitor responsabil”. Datorită atitudinii responsabile a utilizatorilor, Asociația Colectez.eu în comun cu Philip Morris Moldova au transmis spre reciclare centrelor specializate peste 2 tone de dispozitive colectate de la consumatori. Campania este în plină desfășurare, iar orice utilizator care deține un dispozitiv ieșit din uz îl poate transmite spre reciclare la punctele de colectare.
Asociația Colectez.eu în continuare încurajează utilizatorii să adopte o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător și îi îndeamnă să nu arunce deșeurile electronice la gunoi.
„Colectarea separată și reciclarea dispozitivelor electronice, indiferent de tipul acestora, este o măsură importantă pentru viitorul comunității noastre. Suntem mândri că în cadrul campaniei „Alege un viitor sustenabil”, utilizatorii IQOS au dat curs inițiativei noastre și, în continuare, activ ne transmit spre reciclare dispozitivele electronice de încălzire a tutunului. Totodată, vrem să menționăm că orice echipament electric și electronic poate fi reciclat, datorită sistemelor colective din țară. Și acest gest nu necesită timp sau efort. De exemplu, partenerii noștri Eco Save, pe lângă puncte de colectare, dispun și de serviciul gratuit de transportare a deșeurilor electronice”, a declarat administratorul Asociația Colectez.eu, Alexandru Puiu.
De la începutul campaniei de colectare, au fost realizate două exporturi, iar cantitatea dispozitivelor electronice exportare către centrele specializate de reciclare ale partenerilor Philip Morris International a depășit 2 tone.
„Este extrem de important ca dispozitivele nu doar să fie colectate, dar și reciclate într-un mod responsabil. În cadrul hub-ului CIRCLE, sistemele de încălzire a tutunului sunt dezasamblate și separate pe tipuri de materiale, iar apoi sunt reciclate în componente care pot fi utilizate la crearea unor produse noi. Acest proces stă la baza economiei circulare, care permite reducerea dependenței de materie primă și minimizarea efectelor negative asupra mediului”, a menționat Alexandru Puiu.
Dacă dețineți dispozitive fără fum ieșite din uz, aveți acum posibilitatea să vă despărțiți de ele într-un mod ecologic și responsabil. Astfel, puteți să le transmiteți spre reciclare la punctele de colectare din Chișinău, adresele cărora pot fi găsite pe site-ul colectez.eu, sau la orice magazin Darwin sau Enter din țară.