1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. PREȘEDINTA MAIA SANDU A EXPLICAT NEVOIA DE EXTINDERE A COMPOZIȚIEI COMISIEI NAȚIONALE PENTRU INTEGRAREA EUROPEANĂ
13:30 - 19.04.2024
1
0 /5 Stars by
0
0

PREȘEDINTA MAIA SANDU A EXPLICAT NEVOIA DE EXTINDERE A COMPOZIȚIEI COMISIEI NAȚIONALE PENTRU INTEGRAREA EUROPEANĂ

PREȘEDINTA MAIA SANDU A EXPLICAT NEVOIA DE EXTINDERE A COMPOZIȚIEI COMISIEI NAȚIONALE PENTRU INTEGRAREA EUROPEANĂ

Președinta Maia Sandu a explicat necesitatea extinderii componenței Comisiei Naționale pentru Integrarea Europeană. Conform comunicatului de presă al președenției, Sandu a făcut clarificări în acest sens în cadrul primei ședințe a comisiei joi. La începutul săptămânii, președinta a semnat un decret privind aprobarea noii componențe a comisiei, extinsă de la 37 la 64 de membri.

„Extinderea componenței este determinată de necesitatea unei participări mai active a statului, societății civile și sectorului privat în procesul de aderare la UE. Aceste eforturi ar trebui să vină din partea întregii societăți: sectorului privat, mediului academic, reprezentanților societății civile și ai diasporei”, a declarat președinta.

Sandu a salutat schimbarea structurii guvernului, inclusiv crearea unei noi funcții de viceprim-ministru pentru integrare europeană și înființarea Biroului pentru Integrare Europeană. Scopul acestuia este coordonarea procesului de aderare la UE.

”Membrii comisiei au analizat progresul screeningului legislativului. S-a discutat contribuția Moldovei la Pachetul de Extindere a UE pentru anul 2024 - documentul în care se evaluează progresul țărilor candidate la aderarea la UE. Președinta a subliniat necesitatea accelerării procesului de aderare la UE, propunând membrilor comisiei să înceapă implementarea Planului Național de Acțiune pentru Aderarea Moldovei la UE pentru perioada 2024-2027”, se menționează în comunicat.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее