1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI: A VENIT TIMPUL CA ÎN CONSTITUȚIE SĂ FIE SCRIS CLAR - LOCUL NOSTRU ÎN UE
16:30 - 19.04.2024
1
0 /5 Stars by
0
0

PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI: A VENIT TIMPUL CA ÎN CONSTITUȚIE SĂ FIE SCRIS CLAR - LOCUL NOSTRU ÎN UE

PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI: A VENIT TIMPUL CA ÎN CONSTITUȚIE SĂ FIE SCRIS CLAR - LOCUL NOSTRU ÎN UE

A sosit timpul ca în Constituție să fie scris clar - locul nostru în UE. Conform „INFOTAG”, acest lucru a fost declarat de către președintele parlamentului, liderul partidului de guvernare „Acțiune și Solidaritate”, Igor Grosu, în cadrul unei conferințe de presă vineri.

Grosu a informat că înainte de aceasta, fracțiunea PAS a înregistrat un proiect de rezoluție privind desfășurarea unui referendum republican, după ce Curtea Constituțională a dat un aviz pozitiv asupra documentului. În cadrul referendumului va fi pusă întrebarea: „Sunteți de acord cu aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Grosu a declarat că în viitorul apropiat parlamentul va lua o decizie, iar referendumul va avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale - pe 20 octombrie.

„(În acea zi) 20 octombrie, prin vocea poporului, trebuie să fie spus clar în ce direcție trebuie să se îndrepte Republica Moldova. Decizia suverană a cetățenilor va fi reflectată în Constituție. Așa cum am mai spus și anterior - nu putem pierde timpul. A venit timpul ca în Constituție să fie scris clar - locul nostru în familia Uniunii Europene, unde pacea este garantată, prosperitatea este asigurată. Suntem europeni. Istoria noastră arată că suntem europeni. Valorile pe care le urmăm confirmă că moldovenii sunt europeni. Și merităm să avem aceeași calitate a vieții, aceleași drepturi și libertăți ca statele UE”, a spus Grosu.

El a explicat, de asemenea, că integrarea în UE nu este „un proiect al unui singur partid”, ci este un proiect „al tuturor cetățenilor, pentru generațiile viitoare”.

„Pentru prima dată în decenii, trăim nu cu speranța unui viitor mai bun, ci cu sentimentul unei șanse reale pentru un prezent mai bun...”, a explicat Grosu.

El a îndemnat toate părțile - partidele, organizațiile neguvernamentale, diaspora - să susțină ideea integrării în UE, deoarece „aderarea Republicii Moldova la UE este un obiectiv care este mai presus de interesele politice”.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее