1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. MINISTRUL ENERGIEI A PREZENTAT REZULTATELE VIZITEI ÎN SUA: MOLDOVA ARE ȘANSE SĂ DEVINĂ PARTE A PIEȚEI EUROPENE DE ENERGIE PÂNĂ ÎN 2029
16:30 - 19.04.2024
1
0 /5 Stars by
0
0

MINISTRUL ENERGIEI A PREZENTAT REZULTATELE VIZITEI ÎN SUA: MOLDOVA ARE ȘANSE SĂ DEVINĂ PARTE A PIEȚEI EUROPENE DE ENERGIE PÂNĂ ÎN 2029

MINISTRUL ENERGIEI A PREZENTAT REZULTATELE VIZITEI ÎN SUA: MOLDOVA ARE ȘANSE SĂ DEVINĂ PARTE A PIEȚEI EUROPENE DE ENERGIE PÂNĂ ÎN 2029

Moldova are șanse să devină parte a pieței europene de energie până în 2029. Conform INFOTAG, acest lucru a fost declarat de ministrul energiei, Victor Parlicov, într-o conferință de presă, dedicată vizitelor sale în SUA și Emiratele Arabe Unite.

Ministrul a vorbit despre întâlnirile avute la Ministerul Energiei al SUA, Departamentul de Stat și USAID. A subliniat că a informat partenerii americani despre progresele Moldovei în domeniul energetic în ultimul timp: despre diversificare, despre faptul că „Moldova nu poate fi șantajată, a devenit mai flexibilă și poate asigura atât electricitate, cât și gaz din surse diferite”.

„Ne aflăm într-o situație mult mai bună în ceea ce privește securitatea energetică (decât înainte - „I.”)”, a subliniat Parlicov, adăugând că „a mulțumit poporului american pentru ajutorul fără precedent în valoare de 300 de milioane de dolari”, din care 80 de milioane au fost deja utilizate pentru compensații, iar 220 de milioane vor fi investite în infrastructura critică, pentru ca „Moldova să devină parte a pieței europene de energie”.

Ministrul a declarat că pe 30 aprilie va semna un Memorandum cu USAID, pentru ca o parte din acești 220 de milioane să fie direcționați către finanțarea a treia linie de înaltă tensiune care leagă Moldova și România.

„Toate acestea se fac pentru ca până în 2029 - până la aderarea la Uniunea Europeană, să devenim parte a pieței unice a UE. Avem toate posibilitățile și șansele”, a spus oficialul.

De asemenea, Parlicov a avut întâlniri cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale - Bank of America și altele. A declarat că a discutat propuneri care vor permite îmbunătățirea ratingului de credit al Moldovei și accesul la noi instrumente financiare.

Ministrul a vorbit despre întâlnirile cu companiile active pe piața gazelor naturale lichefiate (GNL), le-a vorbit despre posibilitățile coridorului vertical Grecia-Bulgaria-Ungaria-România-Moldova, care ar putea înlocui gazul „Gazprom”, având în vedere potențialul depozitelor de gaz din Ucraina. De asemenea, ministrul a discutat despre finanțarea proiectelor de „energie verde” în Moldova.


Publicat de:Ольга
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее