1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. LIMITARE LA 1% STOPEAZĂ SEMNIFICATIV ATRAGEREA DE BANI DE CĂTRE BĂNCI PE PIEȚELE EXTERNE DE CAPITAL
15:31 - 22.04.2024
1
0 /5 Stars by
0
0

LIMITARE LA 1% STOPEAZĂ SEMNIFICATIV ATRAGEREA DE BANI DE CĂTRE BĂNCI PE PIEȚELE EXTERNE DE CAPITAL

LIMITARE LA 1% STOPEAZĂ SEMNIFICATIV ATRAGEREA DE BANI DE CĂTRE BĂNCI PE PIEȚELE EXTERNE DE CAPITAL

Intrarea investitorilor de portofoliu în băncile din Republica Moldova, precum și atragerea de către bănci a banilor ieftini pe piețele internaționale se confruntă cu o problemă - restricționarea substantială a părții din capitalul băncilor la 1%. Acest lucru a fost declarat într-un interviu pentru agenția INFOTAG de către partenerul senior al fondului Horizon Capital (SUA), Vasile Tofan.

„Există și o problemă legată de regulile privind divulgarea informațiilor, dar ele sunt, într-un fel sau altul, legate și de proporția investiției”, a remarcat investitorul.

Potrivit lui Tofan, din acest motiv în prezent nu se poate realiza nicio ofertă publică inițială (IPO) pentru nicio bancă din Republica Moldova.

„Am discutat cu peste 130 de investitori, sunt interesați de cazul comercial, sunt interesați, vor să intre pe piața Republicii Moldova. Dar când în țară există reguli de reglementare atât de stranii, ele sunt cu totul neobișnuite și neclare pentru investitori”, a spus Tofan.

Expertul consideră că majorarea proporției substanțiale în capitalul băncilor moldovenești este inevitabilă.

„În procesul de convergență a legislației bancare cu standardele Uniunii Europene, dimensiunea acestei proporții trebuie să fie stabilită la 10%, așa cum este acum în România, precum și în alte țări ale UE. Întrebarea este doar când vom face acest lucru. Aș face acest lucru cât mai repede posibil, pentru a nu pierde avantajele pierdute din investițiile străine în băncile moldovenești”, a spus el.

Potrivit lui Tofan, pentru o țară atât de mică ca Republica Moldova, acest lucru este ”important din punct de vedere strategic”.

„Trebuie să recunosc că schimbările în conducerea BNM dau un anumit nivel de optimism că schimbările în bine vor fi. Suntem o țară mică, trebuie să luptăm și să ne ținem cu dinții de fiecare investitor, deoarece niciunul dintre ei nu se trezește dimineața și nu se gândește - trebuie să investesc neapărat în Republica Moldova. În mâinile reglementatorilor noștri este o putere uriașă, ei trebuie să înțeleagă responsabilitatea care le revine în atragerea investițiilor și îmbunătățirea vieții în țară”, a concluzionat investitorul.


Publicat de:Алексей
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее