1. Portal de divertisment
  2. Știri
  3. Politică
  4. CERINȚELE FAȚĂ DE CAPITALUL BĂNCILOR DIN MOLDOVA SUNT DE DOUĂ ORI MAI MARI DECÂT ÎN ȚĂRILE UE - PARTENERUL FONDULUI HORIZON CAPITAL (SUA)
15:31 - 26.04.2024
1
0 /5 Stars by
0
0

CERINȚELE FAȚĂ DE CAPITALUL BĂNCILOR DIN MOLDOVA SUNT DE DOUĂ ORI MAI MARI DECÂT ÎN ȚĂRILE UE - PARTENERUL FONDULUI HORIZON CAPITAL (SUA)

CERINȚELE FAȚĂ DE CAPITALUL BĂNCILOR DIN MOLDOVA SUNT DE DOUĂ ORI MAI MARI DECÂT ÎN ȚĂRILE UE - PARTENERUL FONDULUI HORIZON CAPITAL (SUA)

Cerințele reglementatorului privind capitalul băncilor din Moldova sunt de două ori mai mare decât în țările Uniunii Europene, a declarat partenerul senior al fondului de investiții Horizon Capital (SUA), membru al Consiliului de Administrație al băncii maib, Vasile Tofan. Într-un interviu pentru agenția INFOTAG, Tofan a declarat că raportul capitalului propriu al băncilor în sistemul bancar din Moldova este de aproximativ 30%.

„Acest lucru este aproape de două ori mai mare decât media în țările europene. Dar trebuie să recunoaștem că cerințele reglementatorului pentru capital variază de la bancă la bancă. De exemplu, pentru maib 18%”, a subliniat el.

Ca una dintre cauzele capitalizării ridicate, investitorul a menționat plata dividendelor acționarilor, care până recent Banca Națională nu a recomandat-o, susținând că băncile ar trebui să acumuleze un „grăsime” suplimentară.

„Dar acumularea excesivă de grăsime ne costă pe toți mai mult. Deoarece „capitalul în plus” este capital înghețat, care nu este suficient utilizat în economie, ceea ce face resursele să devină mai scumpe pe piață”, a remarcat Tofan.

Potrivit expertului, orice investitor se uită la sectorul bancar al Moldovei și se gândește: „Băncile din Republica au o rentabilitate a capitalului (ROE) de 16%”.

La întrebarea dacă este mult sau puțin, Tofan a declarat: costul capitalului pentru Moldova depășește 20%.

„Dacă este de 25%, iar ROE real este de 16%, iar în România, unde costul capitalului este mai mic, iar ROE-ul băncilor este de 21%, atunci, bineînțeles, investitorul va merge în România, nu în Moldova”, a concluzionat Tofan.


Publicat de:Рустам
Для возможности комментировать пройдите .

Știri rubrici

18+ Portal de divertisment dosug.md - cel mai bun site cu actualizări zilnice. Totul este cel mai proaspăt: recreere și divertisment pe hartă, pe știri și publicații facturi , filme , anunțuri ...), dating, forum, totul pentru nunti, poze, glume, avem umor online zilnic! Actualizarea permanentă a locurilor de recreere și divertisment știri curente, anunțuri, posturi vacante noi. Efectuați o căutare pe hartă locurile de activitate. Îți place să călătorești? cele mai proaspete excursii. Cu noi Există glume pe videoclipul pe care îl puteți viziona online. Noi facem selecții în cazul în care stelele populare de la Hollywood în fotografie sunt relaxante și distracție, scandaluri de stele, celebrități într-un bikini.
Disclaimer: Toate drepturile de publicitate audio, video, grafice și materialele de text aparțin proprietarilor lor.
© 2011–2024
Top
Așteptați redirecționarea
Așteptați redirecționarea
Mesajul
Продолжая использовать наш сайт, вы даете согласие на обработку файлов cookie, которые обеспечивают правильную работу сайта. Благодаря им мы улучшаем сайт, обслуживание и товары.
Подтверждаю Подробнее