ÎN TIMPUL DEZBATERILOR ELECTORALE, MAIA SANDU L-A NUMIT PE ALEXANDRU S TOIANOGLO UN „CAL TROIAN” ÎN SPATELE CĂRUIA SE AFLĂ SUSȚINEREA RUSIEI ȘI A OLIGARHILOR FUGARI
În cadrul dezbaterilor electorale între candidații la președinția Republicii Moldova, președinta în exercițiu Maia Sandu l-a numit pe contracandidatul său un „cal troian” în spatele căruia se află Rusia și oligarhii fugari. Potrivit agenției de presă INFOTAG, șefa statului a făcut această afirmație la debutul dezbaterilor care au avut loc duminică dimineața la Palatul Republicii.
„Mi-aș dori să văd pe această scenă un candidat serios, cu care să pot discuta problemele și soluțiile pentru Moldova. Din păcate, pe această scenă este un „cal troian”, o persoană prin care alții vor să conducă țara. Sunt sigur că niciun moldovean nu vrea să fie condus de cei care stau în spatele acestei persoane. Niciun moldovean nu vrea să fie condus de cei care au furat statul și cetățenii săi, de cei împotriva cărora am luptat și pe care i-am înlăturat de la putere. Acum ei au reușit să găsească o „fațadă” în spatele căreia se ascund pentru a reveni la putere și a controla resursele statului”, a declarat președinta Sandu.
Potrivit lui Sandu, acești oameni, care sunt „ghidați de o sete de răzbunare, de o sete de putere și de bani - sunt și ei folosiți”.
„Ei sunt folosiți de forțe care au interese în regiune. Banii alocați pentru această campanie nu sunt bani de la Șor, Platon sau Dodon: acești bani au venit din altă parte. Acești bani au venit în țara noastră pentru a aduce dezbinare, destabilizare și conflicte la noi acasă. (...). Aceasta nu este o dezbatere între mine și Stoianoglo - este o dezbatere între două direcții diferite de dezvoltare a țării noastre: este o alegere între dezvoltare și stagnare, între deschidere și izolare, între stabilitate și destabilizare”, a subliniat Sandu.
Conform rezultatelor tragerii la sorți, președinta Maia Sandu a fost prima care a luat cuvântul și a adresat întrebări. În timpul dezbaterilor, fiecare participant a adresat 10 întrebări. Fiecăruia i s-a acordat 1 minut pentru fiecare întrebare, 2 minute pentru răspuns și 1 minut pentru replică după răspuns. Timpul neutilizat nu a fost compensat. La începutul și la sfârșitul dezbaterilor, fiecare candidat a avut o alocuțiune de două minute.